Vesti

ASUS ROG Chakram

ASUS ROG Chakram je gaming miš koji ima odlične specifikacije i jednu interesantnu novinu koju je Asus implementirao, a radi se o joystick-u.

Miš nudi tri načina povezivanje. Bežično putem dongla (2,4GHz), zatim žičano putem USB-a i takođe bežično putem bluetootha. Baterija je deklarisana na 79h radi, a takođe je implementirano i brzo punjenje, koje za 15min punjenja nudi čak 12h korišnjenja.

Asus je ovde otišao korak dalje i implementirao bežično punjenje, odnosno Qi charging putem odgovarajućim podloga kao što je i ROG Balteus Qi.

Optički senzor je čak 16000dpi i naravno moguće ga je podešavati. Pooling rate, odnosno odziv je 1000Hz.

Novina kod ovog modela je ugrađeni joystick koji se nalazi sa leve strane miša. Joystick može da radi u analognom ili digitalnom modu. Kod analognog moda, palica se ponaša kao i kod pravog joysticka, dok kod digitalnog imamo 4 klika, gore, dole levo i desno. Naravno joystick je moguće podesiti našim potrebama putem software-a.

RGB je identičan kao i kod ranije opsanog miša Pugio II. Takođe, uz miš dolaze i rezervni omron switchevi, koji se lako i jednostavno menjaju.

Tokom testiranja nije bilo problema sa konekcijom. Miš je nešto većih dimenzija, te 132.7 x 76.6 x 42.8 mm, ali je tako dizajniran da odlično leži u ruci. Težina je 121g.

Prikaži više

Slične vesti

Back to top button