PeriferijeVesti

Asus TUF Gaming H7 – Odmereno i udobno

ASUS TUF Gaming H7 su vrhunske bežične slušalice koje podržavaju rad sa PC-jem, MAC računarima i PlayStation 4 konzolom. Slušalice nude odličan komfor, pored kvalitetnog zvuka, što je preduslov za preporuku.

TUF GAMING
TUF GAMING

Unboxing i dizajn:

Uz same slušalice dolazi mikrofon koji se povezuje putem 3,5mm konektora, zatim USB dongle koji je zadužen za bežičnu konekciju, dugačak USB kabl kojim se puni baterija i kratko uputstvo. Uspostava konekcije između slušalice i USB dongla je krajnje jednostavna i tokom testiranja nije bilo problema. Dovoljno je da se USB dongle poveže na slobodan USB port, pretisne dugme na njemu, a zatim se zadrži power dugme sa samim slušalicama. Zvučni signal će nas obavestiti čim se veza uspostavi.

Komande se nalaze na levoj slušalici. Točkićem se kontroliše jačina zvuka, a pritiskom se zvuk mutira, ispod njega se nalazi mute slider za mikrofon i na kraju se nalazi power dugme. Na dnu se nalazi USB konekcija (za punjenje) i 3,5mm jack za povezivanje sa mikrofonom.

Komande
Komande

Kada su slušalice u upotrebi u uparene sa USB donglom, svetleće plava boja, ljubičastom se označava da je potrebno da se baterija napuni, a crvenom bojom da je baterija kritično nisko sa energijom.

Dizajn je izpoliran i dominiraju crna i žuta boja. Školjke su nešto većih dimenzija i obložene crnom mat plastikom sa spoljne strane. Materijal je zaista prijatan, od štofa je, a obložen je kožom. Indikator leve i desne strane je težko vidljiv i nalazi se sa unutrašnje strane iznad školji. Međutim, posle par dana to ne predstavlja problem, pošto se lako zapamti da su sve kontrole na levoj strani. Glavni deo iznad glave je od metala, što daje na kvalitetu, a obložen je meki kožnim jastučićima koji zaista prijaju.

Udobnost
Udobnost

Specifikacija:

Slušalice je moguće povezati na PC, MAC i PlayStatin 4 putem 2,4GHz bežične konekcije. Konecija može da funkcioniše do 25m, a baterija bi trebalo da obezbedi minimum 15 sati neprekidnog rada. TUF Gaming H7 ima ugrađene 53mm ASUS Essence drivere.

 • Konekcija: USB (bežično 2,4GHz)
 • Platforme: PC, MAC, PlayStation 4
 • Magnet: 53mm Neodymium
 • Frekvencijski opseg: 20 ~ 20000 Hz
 • Baterija: Do 15h, punjenje 2h
 • Mikrofon: Da, 50 ~ 10000 Hz

Performanse:

Kao prvo, slušalice su prijatne za nošenje i ne zamaraju tokom dužeg korišćenja, što nije bi slučaj sa Strix Fusion slušalicama koje su takođe bile na testu. Ovo će sigurno ceniti Gamer-i kod višečasovnog igranja. Svi dugmići su fizički što je za svaku pohvalu i jedino što nedostaje je kontrola muzike, odnosno play, stop i next.

Konekcija je bila odlična kada su se slušalice i USB dongle nalazili u istoj prostoriji i tu nismo naišli ni na jedan problem. Daljinu od 25m nismo u praksi uspeli da dostignemo. Naime, ako se nađete u susednoj prostoriji, zid predstavlja veliku prepreku i dešavalo se da se izgubi zvuk. Ako su slušalice i dongle u optičkoj vidljivosti, na daljini 5-10m, neće biti problema. Ako tokom igranja, iskoristite pauzu i odete do kuhinje, da se osvežite, a na vezi ste sa saigračima, može doći do kratkih prekida u konekciji.

TUF GAMING
TUF GAMING

Zvuk je odličan i možemo reći da su ovo sigurno bolje bežične slušalice koje smo skoro testirali. Visoki tonovi su jasni, a bas je odmeren, nije prenaglašen i ne preuzima ceo spektar. Ovo je suštinski istovremeno i plus i minus. Plus je što tokom dužeg korišćenja, odmeren bas ne zamara, a sa druge strane ako neko očekuje prenaglašene niske tonove, gde se tokom gaming-a sve “trese”, to neće dobiti. Dakle, stvar lične preferense.

Zaključak:

Dizajn, udobnost, odmeren, čist zvuk i odlična baterija je ono sa čime ćete se susresti ako korisitte ove slušalice. Asus je “gađao” ključne tačke i pogodio. Iako su slušalice bežične ne mogu se upariti sa mobilnim telefonima, te je to možda to i najveća zamerka.

 • Odmeren i čist zvuk
 • Udobnost i kod dužeg korišćenja
 • Odlična baterija
 • Ne postoji mogućnost uparivanja sa mobilnim telefonima
 • Nedostaju Play, Stop i Next kontrole
Prikaži više

Slične vesti

Back to top button