PeriferijeVestiVideo

Asus TUF K7 | Mehanička Tastatura Za Ozbiljne Igrače

Na testu smo imali “profi” tastaturu od strane Asusa. Kada kažemo “profi”, tu mislimo pre svega na karakteristike i na cenu. Tastatura pripada Asusovoj TUF seriji, što znači da je jako izdržljiva. Napravljena je od aluminijuima, a takođe je vodootporna i poseduje IP56 sertifikat.
Asus je testirao tastere na 100.000.000 pritisaka.

TUF K7

Dizajn:
Tastatura je kompkatna iako je ovo full-size format, odnosno poseduje i numerički deo.
Dimenzije su 439 x 131 x 37mm, a težina je 794g.

TUF GAMING


Tastatura poseduje RGB osvetljenje, odnosno dugmići su osvetljeni, a takođe je osvetljen logo koji se nalazi u gorenjem desnom uglu. Koliko se vodilo računa o dizajnu govore i odstupnici koji takođe imaju oznaku TUF.
Uz tastaturu dolazi i oslonac za dlanove. Oslonac, osim što je takođe jako lepo dizajniran je napravljen od materijala koji zaista pružaju udoban oslonac čak i tokom dužeg korišćenja. Oslonac se povezuje putem magneta sa tastaturom.

Oslonac

Karakteristike:
Tastatura poseduje optičko-mehaničke switch-eve.
Drugim rečima, svaki taster ima infra-red zrak i kada pritisnete dugme, on reaguje. Za razliku od klasičnih switch-eva, gde je odziv oko 5ms, ovde je odziv 0.2ms. Ako ste profesionalni gamer, ovu razliku ćete sigurno osetiti.

Odziv 0.2 ms

Postoje dve verzije tastature. Prva je “tactile” verzija i ovde tasteri daju jači zvuk i daju jači osećaj pristika na tastere. Druga je “linearna” verzija koja je mekša i tiša. Sam pritisak dugmeta je kraći. Ovo je svakako za one gamere koji vole da igraju igre u većoj “tišini”.

Tactile VS Linear

RGB i Macro podešavanja su moguća putem Asus software-a.

Ako ste upoznati sa Asus auro programom, onda su vam RGB podešavanja poznata. Moguće je podesiti boju, jačinu i saturaciju. Osim ovoga postoje predefinisani modovi koji kontorlišu rad RGB osvetljenja.

RGB

Druga jako zanimljiva opcija koju ne viđamo svaki dan je mogućnost definisanja Macro-a, odnosno moguće je snimiti kombinacija šta pritiskamo.

Zaključak:
Radi se o vrhunskoj tastaturi koja ipak nije za svakoga.
Tastatura je za gamer-e koji mogu da osete razliku u mili sekundama, a nekada u FPS igrama mili sekunda je predudna.

  • Odziv pritiska od 0.2ms
  • Kvalitetan oslonac
  • Votooporna
  • Zbog naprednih funkcija, tastatura nije za svakoga
Prikaži više

Slične vesti

Back to top button