PeriferijeVesti

ROG Strix Scope PBT – CTRL bez greške

ROG Strix Scope PBT je žičana mehanička gamer-ska tastatura. Koristi MX mehaničke tastere, okvir je od aluminijuma, a poseduje i niz zanimljivih opcija o kojima će biti reči.

Strix Scope
Strix Scope

Specifikacija:

  • Podržani OS: Windows 7 ili noviji
  • Dimenzije: 440x137x39 mm
  • Težina: 1140g
  • Boja: Crna, crvena i siva
  • Konekcija: USB kabl

Jedna od bitnijih karakteristika ove tastature jeste trajnost i izdržljivost. Prvo, okvir je od aluminijuma i tokom testa tastatura zaista deluje da će trajati godinama. Drugo, PBT tasteri su znatno izdržljiviji od standardnih. Završna obrada je takva da tasteri ne blede vremenom, tačnije znatno su otporniji.

ROG i CTRL
ROG i CTRL

Cherry MX tasteri su precizni i odmereni. Moguće je odabrati jednu od šest opcija. Crvenu, plavu, braon, crnu, speed sivu i svetlo crvenu. Ako želimo linearni klik bez otpora i zvuka, crveni MX je najbolja opcija. Ako pak, želimo tastere koji će se što pre vratiti u originalni položaj, posle klik, najbolja opcija su crni MX, pošto poseduju jaku oprugu. Speed sivi MX imaju najkraći hod, samo 1.2mm, gde se registruje pritisak. Na testu su bili crveni MX tasteri, što je i lična preferenca. Prosto, tasteri su tihi, nema glasnih kliktaja.

Cherry MX opcije
Cherry MX opcije

Ono po čemu se ROG Strix Scope PBT razlikuje od ostalih tastatura je specijalno dizanirano CTRL dugme. U praksi znači da će biti manje slučajnih promašaja, tj. slučajnih pritisaka na neko drugo dugme. U gamingu se ovaj taster jako često koristi naročito kod FPS igara, te će gameri znati ovo da cene. Quick-Toggle taster omogućava brzu promenu funkcijskih tastera, gde brzo može da se promeni da li tasteri postaju multimedijalni i ostaju funkcijski.

Scope
Scope

Zaključak:

ROG Strix Scope PBT je udobna, lepo dizajnirana i kvalitetna tastatura. Korišćeni materijali, su rezervisani za premium uređaje, a ova tastatura to i jeste. Korišćeni materijali kod tastera i aluminijumski okvir, odaju kvalitet i dugovečnost.

  • Korišćeni kvalitetni materijali
  • Veliko CTRL dugme
  • Cena
Prikaži više

Slične vesti

Back to top button