PeriferijeVestiVideo

ROG Strix Scope TKL Deluxe – Kompaktna mehanika

ROG Strix Scope TKL Deluxe je žičana mehanička tastatura namenjena gejmerima. Potpunom igračkom iskustvu doprinose crveni Cherry MX tasteri.

ROG Strix Scope TKL Deluxe
ROG Strix Scope TKL Deluxe

Dizajn:

ROG Strix Scope TKL Deluxe je pre svega kompaktna tastatura, pošto ne poseduje numerički deo. Ovim se dobija dodatni prostor, što gamer-i znaju cene. Dimenzije tastature su 356 x 136 x 40 mm, a težina je 860g.

ROG Strix Scope TKL Deluxe - Cherry MX
Cherry MX

Povezivanje je putem USB-C kabla koji može da se skine sa tastature.

Uz tastaturu dolazi naslon za dlanove. Oslonac je presvučen veštačkom kožom i prijatan je i tokom dužeg korišćenja. Sa tastaturom se povezuje putem magneta koji nisu preterano jaki.

Naslon za dlanove
Naslon za dlanove

Gornji deo tastature je izrađen od aluminijuma, što ovu tastaturu čini jako izdržljivom. Koliko je Asus vodio računa o dizajnu se vidi sa donje strane tastarure, koja ima dizajniran ROG logo, a takođe tu su i gumene nožice.

Zadnji deo
Zadnji deo

Specifikacije:

Kao prvo treba spomenuti nezaobilazni RGB, koji radi onako kako treba, a tu je i Armory software.

Ugrađeni su crveni Cherry MX tasteri, te je pritisak ravnomeran. Kod ovih tastera je potreban nešto slabiji pritisak i to od samo 45g.

Crveni Cherry MX
Crveni Cherry MX

Kao i kod ROG Strix Scope PBT, Asus je uzeo ono najbolje i implementirao i kod ove tastature. Veliko CTRL dugme, koje je jako bitno kod video igara te slučajni pritisak na neko drugo dugme se znatno smanjuje.

ROG Strix Scope TKL Deluxe
Scope TKL Deluxe

Instant privatnost, odnosno “Stealth” gume, koje kada se pritisne minimizuje sve sa ekrana i mutira zvuk.

Dakle, Asus je uzeo par dobrnih i interesantnih opcija i ponovo implementirao, što je za pohvalu.

RGB
RGB

Zaključak:

ROG Strix Scope TKL Deluxe je kompaktna mehanička gejmerska tastatura bez numeričkom dela, ugrađeni su crveni Cherry MX switchevi, a aluminijsku okvir daje kvalitet i dugovečnost. Ako niste ljubitelj numeričkog dela, onda je tastatura odličan izbor, ako bez numeričkog dela ne možete, ROG Strix Scope PBT može biti dobar izbor.

Prikaži više

Slične vesti

Back to top button