VestiVideo

Sony nam otkriva PlayStation 5 specifikacije

Ukoliko Sony nastavi svoju tradiciju sa PlayStation kozolama, već sledeće godine bi mogli da očekujemo izlazak PlaySation 5 kozole. PlaySation 3 konzola je predstavljena 2006. godine, dok 7 godina kasnije je predstavljena PlayStation 4 konzola, pa tako mislimo da bi Sony mogao PlayStation 5 konzolu predstaviti 2020. godine.

Kao što se i očekuje od jedne nove konzole, PlayStation bi trebalo imati vrhunske specifikacije. Jedna od najzanimljivijih specifikacije jeste upravo da će novi PlayStation 5 imati ugrađen SSD disk, koji će neverovatno ubrzati učitavanje video igrica. Sony nije precizirao koji bi se SSD mogao naći unutar ove konzole, i takođe nije naveo ni proizvođača diska.

Pored SSD-a jedna vrlo zanimljiva specifikacije jeste da će se u novoj PlayStation 5 konzoli nalaziti treća generacija AMD Ryzen procesora koji će sadržati osam jezgara 7nm Zen 2 mikroarhitekture. Za grafičku kartu se je takođe postarao AMD, i u PlayStation 5 bi se trebala naći grafika iz Radeon Navi arhitektue, koju AMD treba uskoro da predstavi.

Po svemu ovome PlayStation 5 bi trebala da bude jedna ozbiljna konzola, i nadamo se da će to tako i biti kada je Sony predstavi.

Napisao: Ivan Konjević

Prikaži više

Slične vesti

Back to top button