PeriferijeVestiVideo

ASUS PUGIO II – 3 u 1 konekcija

Utisak da je Asus sastavio listu ključnih opcija, onih koji jedan odličan miš treba da poseduje i onda krenuo sa implementacijom, onako kako valja!

Iz Asusa nam dolazi miš izuzetnih performansi ROG Pugio II. U pitanju je miš koji je moguće povezati na tri načina. Žićano putem USB kabla, zatim bežično putem “dongle-a” i putem bluetooth veze. Ovakvu kombinaciju nismo često sretali i zaista je prijatno iznenađenje. Voleli bi smo da Asus ovo prekopira i sa svojim ROG slušalicama.

Asus Pugio II
Asus Pugio II

Dizajn:

Miš je dizajniran i za levoruke i desnoruke odnosno “ambidextrous” je. Dimenzije miša su 126mm x 57mm x 40mm, te ne spada u manje miševe koje lako možete nositi u torbi, a težina je 100g. Na gornjem delu se nalazi poklopac koji poseduje magnet i sve pohvale Asus-u kako su jednostavan i efektivan način ovo implementirali.


Ni jedan deo plastike ne se pomera, krči, škripi ili slično. Ispod poklopca se nalazi ROG logo koji je moguće zameniti svojim, što je jako zgodna i zanimljiva opcija. Takođe, ovde se nalazio deo za dongle. Sa leve i desne strane miša se nalaze paralelni prorezi koji omogućuju bolji stisak i manje klizanje.

Bez poklopca
Bez poklopca

Specifikacije:

Suštinski, Pugio II je bežični miš, a treba prvo reći da ima ugrađenu bateriju nepoznatog kapaciteta, a da je vek deklarisan na 100h. Ako se konekcija ostvari putem kabla i bežično putem dognle-a pooling rate 1000Hz. Dakle hiljaditi deo svake sekunde

Rog logo
Rog logo

Miš koristi optički senzor rezolucije 16.000 DPI. Osetljivost je moguće podesiti na više naćina. Na dnu se nalazi dugme DPI i pritisokm se automatski menja osetljivost. Ako se dugme DPI zadrži više sekundi, aktivira se mod gde putem točkića se može zaista precizno podesiti DPI. Boja točkića označa osetljivost, gde plava znači da je DPI od 100 do 4000, a crvnea boja čak 16.000. Naravno treći način je putem Armoury aplikacije.

Armoury aplikacija radi ono što bi trebalo i nije bilo problema tokom korišćenja. Treba prvo reći da je moguće podesiti RGB putem više predefinisanih modova. Ono što je zanimljivo jeste mod koji putem određene boje označava koliko je baterija puna. Zelena boja označava 100%, a crcena da je miš potrebno napuniti, odnosno da je baterija pri kraju.

Baterija
Baterija

Osim RGB modova, moguće je dodeliti određenu funkciju dodatnim tasterima, podesiti DPI, izvršiti kalibraciju, itd…

Uz miš dolaze i dodatni Omron D2F tasteri, koje se na lakn način mogu zameniti. Deklarisani vek tastera je 50.000.000 kliktaja.

Zamenski Omron tasteri
Zamenski Omron tasteri

Utisci:

Treba reći da se radi u vrhunsko dizajniranom mišu koji odlično leži u ruci. Miš je precizan, a problemi sa konekcijom se nisu dešavali. Kliktaji su jasni. Za pohvalu je što je Asus implementirao niz opcija u sam miš koje je moguće koristiti bez instaliranja dodatnog software-a.

Rog Pugio II
Rog Pugio II

Koristi se Asus SmartHop tehnologija gde se skeniranjem 1000 puta u sekundi izbegava potencijalna interferenca. Ponašanje miša se zbog ovog nije menjalo kada se koristio žičana i kada se koristio bežično putem dongla.

Zaključak:

Ne dešava se često da miš ostavi jak i pozitivan utisak, a Pugio II je upravo to uradio. Konektivnost je perfektna u nudi pre svega opcije, kabl, dongle i bluetooth. Ako volite RGB, bićete oduševljeni, pošto je moguće postaviti i lični logo koji će svetleti umesto ROG-a. Autonomija baterije je odlična. Utisak da je Asus sastavio listu ključnih opcija, onih koji jedan odličan miš treba da poseduje i onda krenuo sa implementacijom, onako kako valja.

Prikaži više

Slične vesti

Back to top button