PeriferijeVestiVideo

Asus ROG Strix Carry – Bežični gaming

Kvalitetna i pouzdana veza, modularnost za pohvalu, bežične opcije

Kada govorimo o vrhunskom Gaming mišu, obično je pretpostavka da miš mora da se povezuje putem kabla.
Asus ROG Strix Carry je bežični miš, a da li je ovo vrhunski gaming miš, pročitajte u nastavku.

ROG logo

Dizajn:

Miš je nešto manjih dimenzija i odlično leži za korisnike sa manjom šakom, a opet tako je dizajniran da i oni sa većim neće imati primedbi. Dolazi u jako lepo dizajniranoj torbici, što je jako zgodno ako bi se miš koristio uz laptop. Dimenzije miša su: L 101 x W 62 x H 36 mm, težina 72,9g bez baterija, a koristi dve AA baterije.
Dominira crna boja, a na dnu se nalazi prepoznatljivi ROG logo. Sa leve i desne strane je odlično dizajnirana gumena tekstura (prorezi), tako da neće doći do klizanja i što je najbitnije znojenja.

Asus ROG Carry


Miš je specijalno dizajniran da gamer-ima pruži prijatno iskustvo, odnosno šaka savršeno leži na samom mišu i više je dodirnih tačaka nego kod drugih miševa.

Dodirne tačke


Poklopac miša se skida sa gornje strane, što polako postaje standard, a magneti čvrsto drže poklopac na svoje mesto.

Specifikacija:

Ono što odvaja ovaj miš od drugih je što podržava dva bežična moda.
Prvi je standardni 2,4GHz mod (dongle za povezivanje dolazi uz miš), a drugi je bluetooth mod i za ovaj mod je potrebno da računar odnosno laptop imaju bluetooth modul.

Kod 2,4G povezivanja, vek baterije je deklarisan na 300h korišćenja bez prestanka, dok bluetooth mod čak 433h. Kada je baterija ispod 25%, led indikator će to signalizirati blinkanjem svakih 0,5s.
Odabir prvog ili drugog moda se odvija putem prekidača koji se nalazi sa donje strane.

Druga jako zanimljiva opcija, kojom se opet ovaj miš odvaja od drugih je modularnost. Autor teksta zna koliko je frustrirajuće kada jedan od tastera otkaže i koliko je vremena potrebno da se ostvari garancija.

Paket


Asus je ovde primenio krajnje jednostavno rešenje gde se putem “pincete” vadi ceo modul-taster i na isti način ugrađuje drugi. Sve pohvale Asusu i voleli bi smo da i drugi proizvođači uvedu ovakav vid modulanosti.

Na vrhu se nalazi taster putem kojeg se može promeniti rezolucija senzora (50 dpi – 7200 dpi), a sa leve strane se nalaze dodatna dva tastera koji su zgodni kod igranja igara.

Modularnost

Senzor je optički i oznaka PMW3330. Radi se o vrhunskom gaming senzoru. Maksimalna rezolucija je 7200dpi, 30g je maksimalno ubrzanje, a može da pokrije 150 inča za jednu sekundu.

Miš skenira hiljadu puta u sekundi svoje okruženje i promenjuje “SmartHop” tehnologiju kako bi indetifikovao zagušenja u 2,4GHz spektru.
Ovo daje mogućnost da se odabere kanal koji je najmanje zagužen, u realnom vremenu i time se isporučuje korisniku kontantan kvalitet veze.

Asus ROG Carry

Na kraju sva podešavanja miša, od rezolucije senzora do mapiranja dugmadi je moguća putem Armoury II software-a.

Zaključak:
Radi se o svestranom mišu. Manjih je dimanzija, tako da je odličan prenosivi miš, a opet senzor je toliko kvalitetan, da je ovo i pravi gaming miš. Dakle, podjednako je dobar i za kancelirijske i za gaming namene.
Mogućnost lake zamene tastera usled kvara, kod autora teksta se jako visoko kotira. Mogućnost dvostrukog bežičnog povezivanja daje kvalitetnu opciju korisniku, a tu je i tehnologija koja neprimetno u pozadini radi na tome da pruži uvek maksimalnu kvalitetnu vezu.
Ako bi smo morali da nađemo manu, to je da miš koristi 2AA baterije, umesto jedne, što bi smo više voleli, a takođe vek baterija bi mogao da bude i nešto duži.

  • Dimenzije
  • Kvalitet senzora
  • Laka zamena tastera usled kvara
  • Bluetooth i 2,4Ghz povezivanje
  • Tehnologija koja pruža stabilnu i kvalitetnu mrežu
  • Koristi 2 AA baterije
  • Cena
Prikaži više

Slične vesti

Back to top button