PeriferijeVestiVideo

Asus TUF Gaming VG279QM

Iz Asusove kancelarije nam dolazi monitor od 27″ fullHD rezolucije. Radi se o IPS panelu vrhunski karakteristika i možemo reći da je ovo bilo najbolje fullHD iskustvo na bilo kom monitoru ove dimenzije.

Asus Tuf
Asus Tuf

Dizajn:

Radi se prepoznatljivoj TUF seriji. Ivice su minimalne, a ergonomija jedna od najboljih u klasi. Monitor se podešava u svim pravcima, na gore/dole, titl, itd…

280Hz

Specifikacije:

Monitor ima je veličine 27″ relozucije 1920×1080. U pitanju je brzi IPS panel neverovatnog osvežavanja, odnosno čak 280Hz ako se overclockuje. Odviz je 1ms (GTG), podržava ELMB SYNC, G-SYNC, a takođe je i DisplayHDR™ 400.

280Hz znači da će slika biti neverovatno fluidna, naravno potrebna je grafička kartica koja igre može da pogura u 280fps. Osvežavanje je skoro duplo od standardnih gaming monitora od 144Hz.

OSD

ASUS “FastIPS” ekran omogućava da se tečni kristalni elementi ekrana “menjaju” i do 4Ks brže od klasičnih IPS panela. Sa 1ms sivo-sivim odzivnim vremenom, zamagljivanje i zamućenje pokreta se praktično eliminišu. Ovaj ekran takođe nudi vrhunske slike sa izvanrednim bojama zahvaljujući DCI-P3 95% opsegu boja i kontrastnom odnosu od 1000: 1. Široki uglovi gledanja od 178 stepeni osiguravaju minimalna izobličenja i promene boje čak i kada gledate iz ekstremnih položaja.

Varijabilno osvežavanje (VRR) omogućava najbolje iskustvo tokom igranja sa NVIDIA GeForce GTX 10 ili NVIDIA GeForce RTX 20 serije grafičkih kartica.

Pomoću ELMB Sync-a možete istovremeno da omogućite ELMB (tehnologija zamagljenosti pri malim pokretima) i Adaptive-sync, eliminišući “duhove” i “kidanje” slike.

Ergonomija

Zaključak:

Slika je kristalno jasno i pravo je uživanje bilo koristitiga i tokom igranja igara i tokom gledanja video sadržaja. Monitor ima neverovatno osvežavanje od čak 280Hz. Jedina mana je što bi smo voleli da je monitor 4K, ali to bi značajno podiglo cenu.

Prikaži više

Slične vesti

Back to top button