Vesti

Trend sa savitljivim ekranima se nastavlja

U proteklih par meseci pored “rupa” u ekranu, fleksibilni ekrani su postali veliki trend. Jedan od prvih proizvođača koji je predstavio takav telefon je bio Samsung, dok nešto malo posle njega je i Huawei predstavio svoj eksluzivni telefon sa fleksibilnim savitljivim ekranom.
Kineska kompanija Xiaomi je nedavno najavila da je u planu i njihov telefon sa fleksibilnim ekranom, a ta najava sada ima i video format koji predstavlja sve korisne funkcije savitljivog ekrana.
I dalje nam nije poznato preciznije kada bi Xiaomi mogao da predstavi taj model, kao i ime koje će taj uređaj dobiti, ali zanimljiva informacija jeste da će se telefon savijati dvostrano. Ekran bi se prilikom savijanja trebao sklapati ka spoljašnjoj strani, što naravno nije baš najbolje rešenje jer lako može doći do oštećenja ekrana. Međutim to nije mana samo kod Xiaomi-a, već kod svih prozvođača osim Samsunga. Kod Samsungovog Fold modela, ekran se savija ka unutrašnjoj strani, i samim tim će teže doći do oštećenja ekrana.
Svakako ovo je sjajan potez Xiaomi-a, i nadamo se da će biti jaka konkurencija Samusng-u kao i Huawei-u, kako po savitljvom ekranu tako i po ceni.

Autor: Ivan Konjević

Prikaži više

Slične vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button